Partidul „ȘOR”: Cererea CEC e una ilegală, abuzivă și reprezintă o comandă politică a guvernării

Partidul „ȘOR”: Cererea CEC e una ilegală, abuzivă și reprezintă o comandă politică a guvernării

Partidul Politic „ȘOR” consideră decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a cere excluderea din cursa electorală de la Hâncești a candidatului său, Vitalie Balinschi, drept „una ilegală, abuzivă și care reprezintă o comandă politică a guvernării”, informează OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, Partidul „ȘOR” a anunțat că va întreprinde toate acțiunile pentru a-și face dreptate și va sesiza instituțiile internaționale despre abuzurile guvernării.

Candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de deputat pe circumscripția uninominală Hâncești, Vitalie Balinschi a declarat că decizia CEC este îndreptată, în primul rând, împotriva cetățenilor. „Ieri, membrii CEC le-au scuipat în ochi celor peste 10.000 de cetățeni care au semnat în favoarea candidaturii mele ca deputat al poporului”, a declarat candidatul.

Balinschi a mai spus că guvernarea cere excluderea sa din cursă din cauza popularității sale în creștere.

Deputatul Denis Ulanov a menționat că decizia de ieri a CEC este o una politică. Parlamentarul a declarat că deține rezultatele unei cercetări sociologice, care denotă că Vitalie Balinschi este, în prezent, pe locul doi în topul preferințelor alegătorilor. „Vitalie Balinschi era în creștere, mai ales după evenimentele de desemnare a sa drept candidatul poporului în Parlament”, a menționat deputatul Denis Ulanov.

Reprezentantul Partidului „ȘOR” la CEC, Vadim Banaru a prezentat mai multe argumente care demonstrează că decizia de ieri este „una nemotivată juridic și este una politică”. „CEC nu a avut obiectivul de a elucida circumstanțele, dar a transformat această procedură într-un spectacol pe al cărui regizor îl cunoaștem. Avem speranța în justiție, dar sistemul este supus presiunilor din partea guvernării care încearcă să o transforme în bâtă politică”, a declarat Banaru.

Cristina Pendea

Share