Partidul lui Iohannis are reprezentanță la Chișinău. Iată care sunt prioritățile pentru 2015!

Partidul Național Liberal Organizația Republica Moldova (PNL ORM) s-a reunit pe data de 8 februarie, la Chișinău, în prima ședință oficială din anul 2015.

În cadrul evenimentului au fost discutate chestiuni curente privind activitatea reprezentanței și prioritățile pentru acest an calendaristic.Printre acestea se numără organizarea conferinței de constituire a organizației, extinderea rețelei electorale în cele mai importante localități din Republica Moldova, centralizarea datelor privind membrii și simpatizanții PNL din stânga Prutului, stabilirea parteneriatelor, adoptarea unui plan de activități pentru anul 2015, precum și chestiuni de ordin administrativ.

De  asemenea, în cadrul ședinței s-a hotărât lansarea site-ului oficial al organizației, www.pnlrepublicamoldova.org. Acesta va avea rolul unei platforme interactive de comunicare cu românii originari din stânga Prutului, răspunzând necesității de consolidare a legăturilor acestora cu cel mai mare partid de dreapta din istoria post-decembristă a României, continuând angajamentele asumate în cadrul conferinței de lansare a organizației pe 29 noiembrie 2014.

Participanții la întâlnirea de la Chișinău au fost informați de către copreședintele PNL Diaspora, senatorul Viorel Badea, privind procesul de fuziune a vechiului Partid Național Liberal cu Partidul Democrat Liberal în noul PNL. Noua formațiune este condusă de doi copreședinți, doamna Alina Gorghiu și domnul Vasile Blaga. Astfel, membrii și simpatizanții PNL ORM au avut oportunitatea să cunoască din prima sursă documentele programatice, deciziile și rezoluțiile adoptate la primul Consiliu Național al PNL în noua formulă, desfășurat la București în data de 31 ianuarie 2015. Dintre acestea, o amintim pe cea care se referă la stabilirea mecanismului de conducere a organizațiilor partidului, inclusiv a PNL Diaspora și PNL ORM, dar și pe cea privind imperativul încheierii guvernării Victor Ponta și asumarea guvernării de către PNL.

Programul de guvernare al PNL va fi finalizat pe parcursul lunii februarie, fiind coordonat de premierul desemnat, prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu. Documentul se află în acest moment în lucru, totalizând propunerile tuturor organizațiilor de partid, inclusiv ale PNL Diaspora și PNL ORM.

Amintim că, PNL a înaintat candidatura lui Klaus Iohannis la prezidențiale. Ulterior, Iohannis a renunțat la funcția de președinte al partidului, dar și la calitatea de membru pentru a se dedica în totalitate funcției de președinte al României.

Maria Roșca

Share