Partidul Democrat propune: “A doua pensie pentru vârstnici”

Partidul Democrat propune: “A doua pensie pentru vârstnici”

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a prezentat un set special de măsuri, orientat în beneficiul agricultorilor din țara noastră. Agricultura e o parte importantă din prezentul economic al țării și trebuie să fie o parte și mai importantă din viitorul ei. Din acest motiv, experții PDM au alocat domeniului agriculturii un loc deosebit în cadrul Planului Economic pentru creșterea Moldovei.

Astfel, ei propun: taxe mici în agricultură,  eliminarea birocraţiei din agricultură, încurajarea tinerilor să muncească şi să investească în agricultură, introducerea rentei agricole: a doua pensie pentru vârstnici,  subvenții reale pentru agricultori, 100 de noi ferme zootehnice, credite garantate și dobânzi subvenționate, protecție în faţa riscurilor susținerea organizării fermierilor în grupuri de producători și șansa de a exporta pe toate pieţele lumii.

Cu referire la aceste măsuri, PDM se consultă cu cetățenii din toată țara. Pe baza părerilor primite de la oameni, PDM va include propunerile în Platforma Electorală și în viitorul Program de guvernare cu care se va prezenta la alegerile din 30 noiembrie.

Mihaela Rotari

Share