Participarea PSDE la scrutinele din această toamnă discutată cu Ambasadorul României

Participarea PSDE la scrutinele din această toamnă discutată cu Ambasadorul României

Președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), Ion Sula, împreună cu vicepreședintele Eremei Priseajniuc au avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu. 

Temele de discuție au vizat situația social-economică din Republica Moldova, dinamica evoluțiilor pe scena politică, participarea PSDE la scrutinul prezidențial și la referendumul constituțional, precum și la alegerile europarlamentare din 9 iunie curent.

Ion Sula a exprimat toată deschiderea pentru a încuraja membrii și simpatizanții PSDE cu cetățenie română să participe la alegerile în Parlamentul European, pentru a sprijini în așa mod România, principalul susținător și partener al Republicii Moldova.

Totodată, liderul social-democrat a menționat că PSDE va intra în cursa pentru prezidențiale cu propriul candidat și se va implica activ în promovarea referendumului privind integrarea europeană a Republicii Moldova. „În pofida rezervelor expuse anterior privind modul de organizare a referendumului, calea europeană este unica posibilitate pentru a asigura securitatea și bunăstarea oamenilor noștri și vom susține plenar realizarea acestui deziderat”, a subliniat președintele PSDE.

Share