Parlamentul va examina solicitarea Guvernului privind prelungirea stării de urgență

Parlamentul va examina solicitarea Guvernului privind prelungirea stării de urgență

Deputații vor examina, la ședința plenară de mâine, 6 octombrie, solicitarea Guvernului privind prelungirea stării de urgență. Decizia a fost luată astăzi de membrii Biroului permanent, care au aprobat suplimentul ordinii de zi a ședinței în plen de mâine.

Printre proiectele care au fost propuse de comisiile permanente mai figurează ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței financiare din Fondul pentru migranți și refugiați ,,Sprijinirea furnizării în Moldova a serviciilor de sănătate pentru persoanele afectate de criza din Ucraina”.

Pe ordinea de zi a mai fost inclusă inițiativa legislativă prin care se urmărește majorarea numărului de persoane care pot beneficia de asistență juridică garantată de stat, precum și proiectul de lege cu privire la stabilirea moratoriului asupra controlului de stat la întreprinderile micro, mici și mijlocii. De asemenea, deputații vor examina în lectură finală modificări la mai multe acte normative, printre care Legea privind protejarea patrimoniului cultural național mobil, Legea cu privire la Procuratură și Legea privind administrația publică locală.

Mâine, ședința plenară va începe la ora 10:00.

Share