Parlamentar: „Am intrat într-un blocaj constituțional”

Parlamentar: „Am intrat într-un blocaj constituțional”

„Știu că ziua de azi e plină de emoții, totuși, nimeni nu a dat niciun răspuns la principala întrebare: ”Ce urmează?””, susține deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău.

Prin urmare, deputatul spune: „Maia Sandu trebuie să purceadă la procedura de dizolvare a parlamentului, ar fi bine chiar mâine. Asta înseamnă declanșarea anticipatelor? Sigur că nu. Pentru a declanșa anticipate, Parlamentul trebuie să voteze rectificarea bugetului pentru a aloca bani pentru alegeri”, notează parlamentarul.

„Din start, dezmint teoriiile naive auzite precum că CEC se va împrumuta de la bănci cu 120 de milioane sau că o să vină cineva și o să ne dea bani pentru alegeri. Cu asemenea teorii abordate serios de anumiți demnitari, tot mai mult mă conving că Republica Moldova e stat doar pe hârtie. Parlamentul nu va recurge la rectificarea bugetului și chiar dacă se vor găsi 51 de deputați care să voteze, e suficient să se găsească doar un singur deputat care să conteste la CC și toată procedura va eșua (acest deputat poate fi Nichiforciuc, Andronachi, orcine care nu face parte dintr-un milion)”, mai comunică el.

„Am intrat într-un blocaj constituțional prin care parlamentul poate fi dizolvat, dar alegeri anticipate nu pot fi organizate. Forțele politice care au participat în circul de azi vor veni cu legi neconstituționale de a întări Guvernul Ciocoi și a guverna cu un guvern expirat și un parlament dizolvat. Cât va continua acest absurd? Bună întrebare. Vom asista la o polarizare și un război regizat pe o perioadă nedeterminată, asta în cazul în care Curtea Constituțională nu-i „va trimite” pe toți printr-o nouă Hotărâre să se mai consulte și să înceapă de la început. Cum spune un coleg, „măcar acum e clar că nu e clar nimic”. În asemenea momente, mă gândesc la modul serios să emigrez după expirarea mandatului și să blochez toate știrile despre politica iresponsabilă din Republica Moldova”, a conchis Dinu Plîngău.

Doina Secrieru

Share