Parcul de autobuze din Chișinău ar putea fi suplinit cu 50 de unități noi

Parcul de autobuze din Chișinău ar putea fi suplinit cu 50 de unități noi

Parcul de autobuze din Chișinău ar putea fi suplinit cu 50 de unități noi, produse la întreprinderea belarusă MAZ din orașul Minsk.

Despre aceasta, dar și despre posibilitatea creării unei întreprinderi mixte moldo-belaruse de asamblare a autobuzelor la Chișinău a discutat astăzi premierul Pavel Filip cu directorul uzinei MAZ, în timpul unei vizite la întreprindere.

„Aceste autobuze merită să fie pe străzile din Chișinău. Ulterior, ne propunem să mergem pe aceeași cale ca și în cazul troleibuzelor – să fie asamblate în Moldova. Pentru că acest lucru ne va oferi un preț mai bun, dar și mai multe salarii pentru muncitorii de la Chișinău”, a punctat premierul.

Prim-ministrul a vizitat parcul de unități tehnice de pe teritoriul uzinei, depozitul de producere, precum și a fost informat despre activitatea întreprinderii. În context,  premierul a accentuat că autobuzele produse la uzina MAZ sunt de calitate și costuri avantajoase. „Mă întorc acasă cu un autobuz”, a anunțat Pavel Filip, după ce a primit în dar macheta unui autobuz din partea directorului uzinei belaruse.

Totodată, prim-ministrului i-au fost prezentate și autospecialele de colectare a deșeurilor, care urmează să fie livrate la Chișinău. Cele 12 unități vor ajunge în capitală până la sfârșitul lunii noiembrie curent.

La uzina MAZ activează peste 4 mii de angajați. Unitățile de tehnică produse aici sunt livrate în peste 50 de state.

Mihaela Rotari 

Share