PAD: Evitarea colapsului general al dreptei românești în Republica Moldova se află astăzi în mâinile partidelor unioniste

PAD: Evitarea colapsului general al dreptei românești în Republica Moldova se află astăzi în mâinile partidelor unioniste

Partidul Acțiunea Democratică (PAD) își exprimă îngrijorarea în legătură cu fărâmițarea excesivă din interiorul spectrului politic unionist, informează Oficial.

Într-un comunicat de presă, PAD scrie că, această stare de fapt, mai ales în pragul alegerilor parlamentare, este în interesul guvernării și a stângii parlamentare revanșarde.

„Tolerarea situației în cauză, echivalează cu abandonarea luptei pentru reîntregirea Neamului. PAD se pronunță ferm și necondiționat pentru unificarea segmentului politic unionist. Acest proces trebuie să aibă drept finalitate crearea unei singure formațiuni unioniste puternice, dedicată servirii idealului național al tuturor românilor. În același timp, ne exprimăm convingerea că scoaterea din conul de marginalizare a mișcării unioniste, rezidă în redarea unui caracter pragmatic, tehnocrat și intelectual autentic acesteia. Societatea basarabeană dispune din plin de resursele necesare pentru realizarea acestui obiectiv. PAD a fost și rămâne deschis dialogului între partidele unioniste pe diverse platforme și paliere, declarându-și disponibilitatea de a continua eforturile, alături de formațiunile politice implicate, pentru identificarea unei soluții optime în vederea consolidării mișcării unioniste”, se spune în comunicat.

Totodată, PAD face apel la rațiune și responsabilitate, „mai ales că Țara și Neamul nu pot fi privatizate politic sub nicio formă”.

„Evitarea colapsului general al dreptei românești în Republica Moldova se află astăzi în mâinile partidelor unioniste. Iar Centenarul Marii Uniri ar trebui sa ne ducă cu gândul la făuritorii acesteia, care au ales să coboare din marile dregătorii de stat în posturi modeste de slujitori ai Neamului”, se mai spune în comunicat.

Doina Secrieru

Share