Opinie: Conducerea Psrm trebuie să înțeleagă, că în caz de cădere a Guvernului, ei nu mai au la dispoziție varianta zero

Opinie: Conducerea Psrm trebuie să înțeleagă, că în caz de cădere a Guvernului, ei nu mai au la dispoziție varianta zero

Comentatorul politic, Roman Mihăeș, cu privire la situația politică din țară a prezentat eventuale scenarii pentru viitorul apropiat.
„Unu, totul depinde de, citi deputați mai pleaca din PDM. Conform unor informatii ar putea sa mai plece unul sau doi deputati. Coalitia dintre Pd si PSRM ca sa reziste si sa fie stabila are nevoie de minim 55 deputati. Doi, depinde daca Psrm, accepta coalitie cu Pd si ce le oferă.
In rindurile fractiunii și conducerii PDM exista o anumita nervozitate. Conducerea PSRM are de ales, sau oferă o cota la guvernare pentru PDM, cu contract si condiții clare de guvernare comuna pînă la prezidentiale. Sau accepta că Guvernul poate sa cada timp de circa una luna.
Pentru ca si cealalta tabăra poate veni cu o oferta pentru PDM”, a scris Mihăeș.
„Conducerea Psrm trebuie sa inteleaga, ca in caz de cadere a Guvernului, ei nu mai au la dispozitie varianta zero. Adica negocieri cu Blocul Acum, pentru formarea unui nou Guvern. Impotriva Psrm si a Presedintelui Dodon s-a format o coalitie ciudata intre PAS, Ppda, Pro Moldova, Sor si altii, care au un scenariu detaliat si plan de actiuni. PSRM nu ar avea de pierdut la anticipate parlamentare, in aceasi zi cu prezidențiale, pentru ca Dodon va fi locomotiva care ii va trage in sus. Oricum, nu vor avea mai putini deputati decit in prezent .
Asa vor face 2 campanii in una. PAS, ar avea sanse să-și mareasa semnificativ, prezenta in Parlament. PDM ar pierde mult, probabil vor avia jumatate din ce au acum. In rest nici un partid nu are garantie ca trece la anticipate in Parlament”, a scris comentatorul, pe Facebook.

Mihaela Rotari

Share