Oficial european: “Dacă comuniștii se angajează să meargă pe acest drum european, este în regulă”

Oficial european: “Dacă comuniștii se angajează să meargă pe acest drum european, este în regulă”

“Dacă comuniștii se angajează să meargă pe acest drum european, este în regulă”. O declarație în acest sens a fost făcută de Knut Fleckenstein, vice-președinte al Grupului Socialist din Parlamentul European.

În cadrul unui interviu pentru europalibera.org, Fleckenstein a fost întrebat dacă e mulțumit de faptul că “liberalii au rămas pe dinafară”.

„Nu pot spune că sunt sau nu mulțumit. Noi am mers acolo, am încercat să ajutăm, din păcate rezultatul nu a fost cel prognozat, ca urmare ceea ce contează este să avem la Chișinău un guvern capabil să ducă mai departe reformele, să le aplice, nu doar să vorbească despre ele, și să aibă la dispoziție o majoritate parlamentară. Și dacă comuniștii se angajează să meargă pe acest drum european, este în regulă. Însă ceea ce contează sunt faptele, și nu vorbele”, a declarat vice-președintele Grupului Socialist din Parlamentul European.

Amintim că, Knut Fleckenstein, împreună cu Elmar Brok, colegul său de la Partidul Popular European și cu liberal-democratul britanic Graham Watson, s-a întâlni la sfârșitul lunii ianuarie cu Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu, la aeroportul din  Chișinău.

Mihaela Rotari

Share