Octavian Țâcu a plecat din PPEM

Consilierul raional Octavian Ţâcu, candidat din partea Blocului Electoral „Platforma Popular Europeană din Moldova – Iurie Leancă” a plecat din Consiliu, dar și din formațiune. Anunţul a fost făcut la şedinţa Consiliului raional Ungheni, care a avut loc pe 20 august curent, scrie ungiul.info.

 „Aderenţa mea la PPEM a fost în contextul lucrurilor care s-au întâmplat după 30 noiembrie. Nu mai cred în acest partid. Viziunea mea asupra vieţii politice este ancorată în cu totul alte idealuri decât cele care sunt. Am decis că pentru mine este mai bine să îmi văd de activitatea academică şi să las băieţilor care au muncit să ia locul în calitate de consilier. Dacă ar fi să ne conformăm principiului democratic ar fi trebuit de făcut o coaliţie ca cea la nivel de ţară. Votul dat de cetăţeni partidelor europene trebuia să se regăsească în formula în care este la Chişinău”, a explicat el.

Țâcu a mai spus că Ungheniul merită mai mult și mai cu seamă tinerii de aici: „Trebuie să avem un centru universitar, o extensie a câtorva facultăţi de la Iaşi, acesta este viitorul nostru şi acolo trebuie să ne regăsim. Este necesitatea deschiderii unui liceu republican cu profil sportiv la fosta şcoală internat. Asta ar însemna un viitor pentru tineri. Vom putea să îi atragem aici”.

Membrul PPEM, omul de afaceri Vasile Grosu, următorul pe listă după Țâcu,  a spus că nu sunt supărați pe decizia lui.

Doina Secrieru

Share