O ședință a Comisiei pentru situații excepționale a fost convocată de Filip. Iată starea drumurilor din țară

O ședință a Comisiei pentru situații excepționale a fost convocată de Filip. Iată starea drumurilor din țară

Prim-ministrul Republicii Moldova, astăzi, a convocat ședința Comisiei pentru situații excepționale cu privire la situația drumurilor din Republica Moldova, informează Oficial.

Premierul Pavel Filip a comunicat scopul ședinței.

„Vremea de afară iarăși ne-a dat bătăi de cap, dar nu este o situație atât de critică. Chiar dacă am fost preîntâmpinați de schimbarea vremii, oricum mai avem localități care sunt deconectate de la lumina. Pe unele drumuri naționale se circulă cu dificultate, de aceea trebuie să facem față acestor provocări. Este foarte important ca de aici din centru să avem legătura cu autoritățile locale”, a menționat Filip.

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Mihail Harabagiu a vorbit despre situația la moment din localități.

„Toate traseele sunt practicabile. La moment avem deconectări la lumină în 5 localități din 3 raioane din UTA Găgăuzia și se prelungește monitorizarea situației, care o avem în teritoriu”, a precizat Harabagiu.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a comunicat despre unele sistări de energie din localitățile din Republica Moldova.

„Ceea ce ține de sistarea energiei electrice din cauza situației care s-a creat, avem 2 sate la nord: Alexeevca și Nicolaevca raionul Ungheni. Echipele sunt la fața locului și se lucrează. Pe centru avem în satul Tomai și în Anenii Noi, se lucrează și acolo. Acum am primit un mesaj că s-a reconectat la energia electrică în satul Alexeevca”, a declarat Gaburici.

Mihaela Conovali

Share