Ion Ceban, candidatul PSRM la funcția de primar al Chișinăului

Ion Ceban, candidatul PSRM la funcția de primar al Chișinăului

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), în cadrul ședinței activului republican, și-a desemnat candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău, informează Oficial.

Prezent la ședință, Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova, a comunicat decizia activului republican al PSRM.

„Am discutat situația politica din tara, am fost în calitate de invitat la acest eveniment. S-a discutat situația din Republica Moldova și în special alegerile anticipate ale primarului municipiului Chișinău, au fost examinate 4 candidaturi, decizia a fost luată unanim, pentru a candida la funcția de primar al municipiului pe președintele CMC al PSRM, Ion Ceban. În 3 ani fiind în opoziție în CMC, s-a reușit foarte mult. Eu cred că dumnealui este o persoană foarte pregătită. Astăzi a fost luată o decizie de recomandare pentru a fi luată această candidatură.    Este foarte important să începem data legală pentru a începe campania electorală. Bălțiul, astăzi nu a fost discutat în detaliu, a fost examinat potențial unii candidați. Decizia încă nu am luată”, a menționat Dodon

Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, a comunicat despre acțiunile ce urmează a fi luate de către executivul politic al partidului.

„Noi am convocat acest consiliu pentru a verifica încă o dată pozițiile celor din teritoriu. Noi am venit cu această recomandare, decizia urmează sa fie aprobată de către executivul politic al partidului”, a precizat Greceanîi.

Ion Ceban, candidatul desemnat al PSRM pentru funcția de primar al Capitalei a vorbit despre situația la moment din municipiu.

„Cred că este o mare responsabilitate pentru mine, lucrurile în Chișinău stau foarte prost de foarte mulți ani. Noi cu toată echipa muncim de mult timp ca să schimbam lucrurile în Chișinău. Noi credem că în capitală trebuie să vină un alt conducător”, a declarat el.

Menționăm că, până acum alte două partide și-au desemnat candidați la funcția de primar al municipiului Chișinău: Andrei Năstase din partea Partidului Platformei Demnitate și Adevăr și Valeriu Munteanu – Partidul Liberal.

Mihaela Conovali

Share