O nouă platformă de dialog și interacțiune între Guvern și mediul de afaceri privind prioritățile de digitalizare a fost lansată

O nouă platformă de dialog și interacțiune între Guvern și mediul de afaceri privind prioritățile de digitalizare a fost lansată

O nouă platformă de dialog și interacțiune între Guvern și mediul de afaceri privind prioritățile de digitalizare a fost lansată în cadrul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul Republicii Moldova. Este vorba despre Consiliul consultativ pentru digitalizarea economiei, care va fi condus de vicepremierul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu, informează OFICIAL.
Noul organ consultativ a fost lansat pe 29 octombrie 2021 cu scopul de a asigura un dialog direct între Guvern și mediul de afaceri pe subiecte de vizează digitalizarea economiei.
„Voi pleda pentru ca acest Consiliu să devină o platformă activă de discuții asupra tuturor aspectelor legate de digitalizarea sectorului economic. Vom sistematiza propunerile specialiștilor în domeniu și vom încerca să găsim împreună cele mai bune soluții la cele mai mari provocări. Ulterior, aceste propuneri vor fi înainte către instituțiile de resort, către Guvern, pentru a fi consultate, inclusiv public și mai apoi promovate prin acte normative, dar și derivate din acestea vor fi anumite indicații către autorități pentru a institui platforme digitale, a modifica unele procese administrative, a efectua optimizări etc.”, a declarat vicepremierul.
Țurcanu a mai spus că-și dorește o conlucrare strânsă și eficientă pentru a trece peste obstacolele existente și a consolida forțele în vederea accelerării proceselor de modernizare și transformare digitală, în beneficiul antreprenorilor, contribuabililor, cetățenilor în general.
„Sunt ferm convins că prin noul mecanism instituit de Consiliul Economic, vom reuși realizarea acelor puncte din agenda Guvernului, care vizează digitalizarea economiei. Avem obiective bine definite și resurse de dezvoltare în sectorul public, care ar putea fi un fundament solid pentru următoarele proiecte legislative. De asemenea, consider că platformele digitale vor fi valorificate mai bine, din punct de vedere al funcționalității și eficienței lor, prin utilizarea pe larg a acestora de către mediul de afaceri și prin implementarea propunerilor de îmbunătățire pe care le vom decide împreună”, a subliniat el, adăugând: „Sunt încrezător că înaintând ferm pe calea digitalizării vom reuși reziliența întregii națiuni.”
Cristina Gurez
Share