O nouă majoritate parlamentară? Dodon: „Problema este că noi nu avem…”

O nouă majoritate parlamentară? Dodon: „Problema este că noi nu avem…”

În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, șeful statului Igor Dodon, candidat independent la următoarele alegeri prezidențiale, a răspuns la întrebarea: „Ați creat un executiv împreună cu deputații Blocului ACUM, nu a mers mult timp, după care ați reformat guvernarea și i-ați atras la guvernare pe cei din Partidul Democrat. Acum se zice că și cu ei sunteți pe cale de despărțire și se insistă pe ideea că o să insistați pe crearea unei noi majorități parlamentare unde să atrageți inclusiv deputații din fracțiunea Partidului „Șor”. Este adevărat?”

„Insinuări și speculații sunt multe și ele vor fi încă în următoarele săptămâni, luni și noi suntem obișnuiți cu acest lucru. Noi avem un acord de coaliție cu Partidul Democrat, noi avem angajamente în cadrul acestui acord pe care noi, socialiștii, suntem parteneri credibili și de nădejde, responsabili, noi o să ne onorăm angajamentul. Problema este că noi nu avem aceste două partide acum 51 de mandate în parlament, noi împreună avem 48, de la socialiști n-a plecat niciun deputat, au plecat de la democrați și acum trebuie să încercăm să gestionăm situația și după alegerile prezidențiale să hotărâm ce facem, pentru că întrebarea de bază care acum este: ce va fi după alegerile prezidențiale Și apropo, eu tot timpul la această întrebare foarte simplu le spun că o să fie trei scenarii, după 1 noiembrie sunt trei scenarii”, susține Dodon.

„Primul scenariu – câștigă actualul președinte, Igor Dodon; al doilea scenariu – câștigă alt candidat la funcția de președinte și al treilea scenariu – nu au loc alegerile”, a conchis Dodon.

Mihaela Rotari

Share