Deputat: „Când vede cum se ceartă electoratul lui Andrei Năstase cu cel al Maiei Sandu, Igor Dodon se…”

Deputat: „Când vede cum se ceartă electoratul lui Andrei Năstase cu cel al Maiei Sandu, Igor Dodon se…”

„Mă întristează să văd atacurile reciproce dintre susținătorii Maiei Sandu și cei ai lui Andrei Năstase. Tonele de murdărie vărsate în capul celor doi candidați la președinție care au demonstrat că pot coopera în cazul în care e necesar – dar care, de această dată, au ales să meargă separat la alegeri” – susține deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan, informează OFICIAL.

Prin urmare, parlamentarul mai declară că alegerile sunt o probă. „Și este de înțeles că atât Andrei Năstase, cât și Maia Sandu au decis să treacă această probă. Să vadă care este susținerea reală de care dispun. Niciunul dintre cei doi nu are, cred, resentimente față de celălalt. Poate doar un pic de tristețe legată de unele neînțelegeri – dar toate acestea pot fi rezolvate. Niciunul dintre cei doi, și nici membrii echipelor lor, nu are resentimente nici față de electoratul celuilalt. Nu concurăm între noi! Electoratul lui Andrei Năstase și cel al Maiei Sandu conștientizează clar: nu trebuie să-i permitem lui Dodon încă un mandat, în niciun caz”, declară Moțpan.

În acest fel, deputatul susține: „De unde vine atunci ura – pentru că de ură este vorba, în mod clar – față de unul sau altul dintre cei doi candidați care și-au asumat împreună, la un moment dat, guvernarea? Am senzația că mulți l-au idealizat (și unii îl idealizează și acum) pe fiecare dintre cei doi. Și atunci când fie Andrei Năstase, fie Maia Sandu, au făcut ceva care l-a nemulțumit pe cineva dintre alegători – gata, s-a zis cu idealizarea. Și decepția se transformă ușor în ură: cu cât mai tare ai idealizat ceva, cu atât ești mai predispus să denigrezi acel ideal sau acea persoană imediat ce te-ai decepționat puțin. Nu mai zic nimic de încercările clare ale unor persoane cu reputația pătată de a agita spiritele și de a trezi această ură; ele nu ar funcționa deloc dacă nu ar cădea pe un teren fertil…”.

Totodată, Chiril Mopan vine cu un îndemn:

„Oameni buni, ceea la ce îndemn eu este să ne înțelegem unii pe alții. Nu să ne atacăm – dar, dacă ni se pare că s-a întâmplat ceva greșit, să-l întrebăm pe un candidat sau altul de ce a făcut un anume lucru și care i-a fost justificarea. Sunt sigur că atât Andrei Năstase, cât și Maia Sandu, vor putea răspunde clar. Nu trebuie să uităm că adevăratul nostru adversar este Igor Dodon. Atunci când vede cum se ceartă electoratul lui Andrei Năstase cu cel al Maiei Sandu – sau, și mai mult, când vede electoratul de dreapta atât de fragmentat, când vede cum atâția oameni sar unul în capul celuilalt, se înjură și se scuipă, în loc să scoată în vileag public ilegalitățile comise de guvernarea actuală – Igor Dodon se freacă satisfăcut pe mâini, zâmbește cu grimasa lui arogantă și își vede mai departe de trădări și scheme care să-i asigure victoria. Poate chiar încă din turul întâi”, a conchis Moțpan.

Doina Secrieru

Share