O delegație din SUA va veni la Chișinău

O delegație din SUA va veni la Chișinău

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat despre o vizită – la Chișinău, în următoarea perioadă, a unei delegații din SUA, informează OFICIAL.

„Am mers la Paris, am avut și o vizită la Strasboug – la Comisia de la Veneția. Săptămâna aceasta am întreprins și o vizită la Washington, în SUA – un partener extrem de important pentru Republica Moldova”, a comunicat Popescu.

În acest fel, ministrul a comunicat despre o deblocare a situației cu privire la asistența financiară.

„SUA a declarat sprijin unanim și foarte puternic pentru noua guvernare de la Chișinău. Am solicitat o prelungire a asistenței pe care o putem primi. Noi am convenit că vom face un efort comun pentru a debloca situația, pentru a reduce gradul de corupție din Republica Moldova – lucru care ne va permite să beneficiem de asistență mai mare”, a declarat Popescu.

Priun urmare, Popescu a anunțat despre vizita unei delegații din SUA – în Republica Moldova. „În curând, în următoarele 10 zile, vom avea o delegație din SUA, care va veni la Chișinău, pentru a evalua în ce domenii prioritare urmează să ne concentrăm pentru asistență”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Share