Eduard Harunjen a spus de ce nu va demisiona din fruntea Procuraturii Generale

Eduard Harunjen a spus de ce nu va demisiona din fruntea Procuraturii Generale

Eduard Harunjen nu intenționează să-și dea demisia din funcția de Procuror General și consideră că miile de semnături adunate on-line pentru demisia sa nu sunt nimic altceva decât trolling, informează OFICIAL.

„Cine sunt acești oameni? E o inițiativă civică atractivă. Am rugat colegii să facă o mică apreciere și am stabilit că este trolling, o acțiune plătită, și nu costă ieftin ca să fie difuzată această pagină. Eu îmi pun întrebarea de unde vin acești bani? Dacă vin din trafic de droguri sau altceva, eu nu știu… Ce înseamnă semnături pe Facebook? Fiecare are câteva conturi… Eu vreau să înțeleg de unde vine această inițiativă”, a spus el, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, precizând că percepe, totuși, această acțiune drept un tip de „presiune socială”.

Totodată, Harunjen a spus că nu-și va da demisia acum, dar nici nu e sigur că-și va duce mandatul până la capăt.

„Să fie făcută pe căi legale, să fie modificări legale, și eu voi ceda și singur, dar nu așa cum se face astăzi. Nu e ambiția mea să mă țin de această funcție, nu-mi aduce nici satisfacție morală, în presiunea de astăzi, dar eu vreau ca instituția să activeze mai departe, să dea dosare în judecată, să se pronunțe hotărâri. Schimbarea Procurorului General trebuie să fie făcută ca să nu afecteze activitatea instituției. Eu nu sunt sigur că voi duce mandatul la final, oricum politicul va avea imixtiune, dar să o facă legal”, a subliniat Harunjen.

Precizăm că, Eduard Harunjen a fost numit în decembrie 2016 în funcția de Procuror General. Mandatul e de 7 ani.

Cristina Gurez

Share