O colectoare de semnături pentru un candidat ACUM – „bruscată fizic și înjurată”. Poliția s-a autosesizat!

O colectoare de semnături pentru un candidat ACUM – „bruscată fizic și înjurată”. Poliția s-a autosesizat!

Candidatul blocului ACUM, secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, în cadrul unei postări pe o rețea de socializare, a comunicat despre o situație în urma colectării de semnături din localități, informează Oficial. 

„Cu toții trecem printr-o perioadă mai tensionata, numită campania de colectare a semnăturilor pentru înregistrarea candidatilor în circumscripții electorale. Eu am avut onoarea și plăcerea să merg în această campanie în circumscripția 20, or.Strășeni, unde de fiecare dată am întâlnit oameni extraodinari. N-am să vă spun prin ce metode aparatul represiv și administrativ al PD-ului din circumscripția nr.20, or.Strășeni, a colectat semnături, cum folosesc numele altor persoane numai nu a lui Pavel Filip atunci când abordeaza cetățenii pentru a semna, nici despre amenințările cu pierderea locului de muncă în cazul bugetarilor”, a scris Grosu.

În același timp, a comunicat motivul pentru care a scris postarea. „Postarea e cu dedicație pentru cetățeanul Pavel Filip, din întâmplare atât prim-ministru, cât și candidat în aceeași circumscripție cu mine – nr.20, or.Strășeni. Îl cer public să se comporte cu demnitate și să nu permită susținătorilor săi să-și terorizeze oponenții. Înțelegem că pentru clica Plahotniuc-Dodon-Șor miza acestor alegeri este enormă, deoarece își joacă libertatea la propriu, cu toate acestea, încercăm să respectăm liniile roșii. Din simplu motiv că și după alegeri este viață. Dar ceea ce s-a întâmplat ieri, duminică 13.01.2019, depășește orice limită și intră deja sub incidența codului penal. Pentru orice om civilizat este de neconceput cum un colector de semnături care mă ajută, poate fi urmărit, seara, pe întuneric, atacat, lista de semnături luată cu forța și distrusă, persoana dată fiind bruscată fizic și înjurată”, a declarat el.

Prin urmare, Grosu a comunicat și alte detalii în acest sens. „Poate dacă mă ataca pe mine sau pe unul de vârsta mea era ”mai calea valea”, nu e nici prima, nici ultima întâmplare. Însă, în cazul respectiv, vorbim de un colector care are peste 65 de ani, adică o vârsta respectabilă, iar lucrul cel mai urât, domnule Pavel Filip, că este vorba de o DOAMNĂ. Să vă fie rușine, domnule Prim-ministru, bărbat al Neamului ce sunteți, dacă ați ajuns pentru un fotoliu de deputat să călcați în picioare femei în vârstă. Aștept scuze publice pentru comportamentul ortacilor Dstră”, a scris acesta, pe o rețea de socializare.

În acest fel, Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat în urma unei declarații făcute de Igor Grosu.  „Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat în această seară în urma unei declarații făcute de un membru al unui partid politic, care a solicitat liste de subscripții în circumscripția 20. Potrivit acestuia, o persoană care îl ajută să colecteze semnături ar fi fost atacată, iar lista de semnături i-ar fi fost luată și distrusă. Victima ar fi o femeie de peste 65 ani. Menționăm că în acest moment la poliție nu a fost depusă nicio plângere sau sesizare în acest sens. Poliția va investiga acest caz. Poliția îndeamnă cetățenii care au semnalat asemenea cazuri să se adreseze poliției direct sau organelor abilitate”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliției.

Mihaela Rotari 

Share