Numiri la Guvern

Numiri la Guvern

În cadrul unei ședințe de Guvern, astăzi, Cabinetul de miniștri a votat numirea în funcții a mai multor secretari de stat, informează OFICIAL.

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) au fost numiți în calitate de secretari de stat, începând cu 16 martie 2021: Igor Curov, Denis Cernelea și Vasile Pușcă.

Secretari de stat au fost numiți și la Ministerul Justiției (MJ). Este vorba despre Alexandru Pleșca și Tatiana Tverdun.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a ținut să menționeze: „Avem de gestionat o criză. Vreau să subliniez că funcțiile vacante sunt suplinite cu oameni din sistem, cu experiența cărora vom gestiona criza cu care ne confruntăm”.

Amintim că, recent, în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS), Maia Sandu a venit cu mai multe recomandări către Guvernul interimar al Republicii Moldova. Printre acestea a fost și numirea în regim de urgență a Secretarilor de Stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Recomandarea șefului statului vine în urma deciziei Curții Constituționale, care a hotărât că un Guvern în exercițiu poate propune pentru numire alte persoane în funcții de demnitate publică, altele funcții decât cea de ministru, pe un termen determinat. Se recunosc constituționale și prevederile ce țin de interzicerea Guvernului de a putea elibera din funcție persoanele cu demnitate publică de către un Guvern în exercițiu.

Mihaela Conovali

Share