Nu a venit să devină primar, dar să „bată clopotele”! El e candidatul la șefia Capitalei

Nu a venit să devină primar, dar să „bată clopotele”! El e candidatul la șefia Capitalei

Candidatul pentru funcția de primar al mun. Chișinău din partea partidului „Partidul Oamenilor Muncii”, Serghei Toma, a prezentat programul său electoral în cadrul primei dezbateri publice organizate de agenția de presă IPN, transmite OFICIAL.

Serghei Toma a punctat că sănătatea are prioritate în program.

„Avem pași care vrem să-i facem, și anume: să oprim construcțiile haotice. Să facem un proiect de oraș al viitorului care va conține toate construcțiile și păstrarea centrului istoric al Chișinăului. Nu avem un oraș pentru dezvoltarea businessului. Există centrul Capitalei care e prea înghesuit cu trafic, bioruri, care nu au condiții bune și acest lucru trebuie să dezvolte proiectul nostru unui nou Chișinău. Nu putem face benzi pentru bicicliști și transport public. Transportul circulă greu din cauza ambuteiajelor, din cauza că în centrul Capitalei nu există parcări și condiții. Dacă vrem un trai frumos, trebuie să scoatem cablurile de pe stâlpi și să le ascundem în sol. Așa e în toate țările. Trebuie să facem infrastructura unui transport ecologic. În 10 ani trebuie să schimbăm gândul de a merge pe petrol, dar pe electric. Pentru reparația drumurilor va fi făcut un proiect cu sistemul de canalizare și pluviale. Avem făcut un plan pentru tortuare și străzi pietonale”, a spus Serghei Toma.

De asemenea, Serghei Toma a spus că a venit „nu să devină primar, dar să bată clopotele”. „Șansele noastre sunt mici, dar trebuie să dăm un punct de unde să meargă dezvoltarea orașului. Trebuie să luăm ceea ce e bun de peste hotare și să eliminăm greșelile”, a mai spus Serghei Toma.

Menționăm că programele electorale au fost prezentate de Lilia Ranogaeț, candidatul Partidului Național Liberal, Vitalie Voznoi, candidatul Partidului Stânga Europeană și Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale.

Totodată, candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă a transmis că nu poate participa la dezbateri, iar Teodor Cîrnaț, candidatul Partidului Voința Poporului nu s-a prezentat.

Cristina Parfeni

Share