Novac, despre modificările la Codul electoral: Reducerea numărului orelor de votare trebuie privită din ambele puncte de vedere

Novac, despre modificările la Codul electoral: Reducerea numărului orelor de votare trebuie privită din ambele puncte de vedere

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, astăzi, pentru lectura a doua raportul a modificărilor propuse la Codul electoral. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco afirmă că unele amendamente aprobate sunt partizane, iar deputatul PSRM, Grigore Novac punctează că trebuie nu doar să aprobi o propunere, dar și să o poți implementa ulterior, transmite OFICIAL.

Cei doi deputați s-au referit la aspectele raportului aprobat astăzi în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN.

„Toate propunerile societății civile au fost respinse. Erau 129 de pagini de amendamente și peste tot inscripția „nu se acceptă”, fără a veni măcar cu un argument. Sunt vreo 5-6 chestiuni pe care personal le numesc partizane. În general, raportul are 3 capitole, primul ce privește definițiile este ok, al doilea privind adresele Curții Constituționale după alegerile prezidențiale din 2016 și chestiunile partizane”, menționează Litvinenco.

„Eu tot timpul îmi pun întrebarea cât de real este să implementăm ceea ce propunem. Legiuitorilor le este ușor să ridice mâna, dar mai departe ce facem? Reducerea numărului orelor de votare trebuie privită din ambele puncte de vedere. Oamenii să poată veni la vot, dar și din propria practică știu că majoritatea vin la vot după orele 10. Plus este aspectul oboselii membrilor secțiilor de vot și asta duce la gafe, stare de nervozitate etc.”, spune Grigore Novac.

Cristina Parfeni

Share