Noul vicepreședinte al CNPF

Noul vicepreședinte al CNPF

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe al Parlamentului, Dumitru Alaiba, l-a prezentat pe Vitalie Lemne, care va fi propus în funcția de vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), transmite OFICIAL.

Dumitru Alaiba a afirmat că Vitalie Lemne și-a construit cariera în sistemul financiar din R. Moldova, iar în ultimii 12 ani a avut poziții manageriale.

„O lună în urmă am decapitat o instituție pe nume CNPF, care nu a acționat ani la rând pentru a preveni crizele din sistem și a face ordine pe piața de asigurări, mica creditare etc. În această lună ne-am concentrat pe identificarea candidaților integri, buni, competenți. Astăzi la Comisie îl vom prezenta pe un candidat – Vitalie Lemne. Domnul Lemne nu a lucrat o zi la stat, și-a făcut cariera la privat și tare sper în faptul că este o achiziție bună pentru sectorul public”, a spus Dumitru Alaiba.

Vitalie Lemne a menționat că urmează a fi resetat modelul de lucru a CNPF.

„Vom acționa pe toate segmentele, inclusiv cel al asigurărilor, pe piața microfinanțării neapărat vom face regulă, inclusiv cu dobânzile exagerate, supracreditarea persoanelor fizice și de la zero vom dezvolta piața de capital”, a spus Vitalie Lemne.

 

Cristina Parfeni

Share