Noul Ambasador al UE la Chișinău a prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Noul Ambasador al UE la Chișinău a prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, i-a urat bun venit în Republica Moldova Ambasadorului agreat al Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks, care a prezentat copiile scrisorilor de acreditare la sediul Ministerului Afacerilor Externe, informează OFICIAL.

În cadrul primei discuții, Popescu spune că a evidențiat caracterul strategic al relației cu Uniunea Europeană și a efectuat cu Ambasadorul o trecere în revistă a obiectivele principale pe termen scurt și mediu în promovarea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv în cadrul Parteneriatului Estic.

„Am certitudinea că urmează să valorificăm pe deplin oportunitățile în asemenea domenii ca economie, digitalizare, infrastructură, sănătate, mediu ambiant. De asemenea, am apreciat rolul partenerilor noștri europeni în procesul de susținere a implementării Acordului de Asociere, asistența generoasă acordată de Uniunea Europeană și perspectivele noi pe care aceasta le deschide pentru consolidarea reformelor interne și creșterea prosperității cetățenilor țării”, notează Popescu, pe facebook.

 

Mihaela Conovali

Share