Noi propuneri ale deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în domeniul social

Noi propuneri ale deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în domeniul social

Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) propun modificări la două proiecte de lege cu caracter social, informează OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, deputații au declarat că, Blocul Socialiștilor și Comuniștilor propune să fie introduse modificări la Legea cu privire la veteranii din Republica Moldova, anume introducerea unei noi categorii – copiii războiului.

„Noi propunem garanții sociale pentru cetățenii noștri, care în data de 2 septembrie 1945 nu aveau încă vârsta de 18 ani. Propunem ca ei să primească lunar câte 500 lei, transport public gratuit, foi de odihnă la sanatorii etc., iar cheltuielile pentru aceste proiecte nu sunt atât de mari – 54 milioane lei pe an”, au declarat deputații.

Totodată, ei au propus majorarea bursei pentru studenții din țara noastră la nivelul minim de existență.

Deputatul Blocului, Petru Burduja a menționat că, aceste proiecte sunt estimate la circa 210-212 milioane lei anual. „Din câte cunoașteți în campania electorală mai multe formațiuni politice s-au referit că anual bugetul RM pierde 20 miliarde lei din schemele corupte din achiziții, contrabandă, de aceea o parte din aceasta sumă trebuie utilizată pentru aceste proiecte sociale. Recent, Guvernul și-a modificat numărul de ministere din 9 la 13, ar fi cazul de revenit la acele 9 ministere inițiale pentru a face economie din contul acestor ministere”, a precizat el.

El a mai spus că, o altă sursă de a economisi ar fi cea de investiții capitale în ce privește dotarea instituțiilor publice cu mobilier, echipament. Potrivit lui, pot fi făcute economii și din contul havuzurilor care lucrează pe timp de ploaie nopți la rând.

Cristina Jicol

Share