Jean Yves Le Drian, la Chișinău: Franța susține reformele lansate în domeniul justiției și combaterii corupției

Jean Yves Le Drian, la Chișinău: Franța susține reformele lansate în domeniul justiției și combaterii corupției

Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a susținut astăzi o conferință de presă comună cu Ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean Yves Le Drian, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău, informează OFICIAL.

Popescu a remarcat că este prima vizită a unui ministru de externe francez de după 2014 și a mulțumit Franței pentru susținere.

„Această vizită va oferi dinamică relațiilor bilaterale și înseamnă nu doar deschidere diplomatică, ci și lucruri foarte concrete pe care le discutăm”, a declarat ministrul.

Oficialul a spus că au discutat mai multe aspecte ce țin de relația Republica Moldova-Franța, dar și de relația Republica Moldova-Uniunea Europeană.

„Am transmis un mesaj foarte ferm – Republica Moldova vrea mai multă cooperare, cooperare mai profundă cu Uniunea Europeană pe toate sectoarele de activitate, inclusiv mediul înconjurător, digitalizarea serviciilor publice, securitate etc.”, a declarat ministrul moldovean.

La rândul său, ministrul francez a mărturisit că e bucuros să se afle în Republica Moldova.

„L-am asigurat pe domnul ministru de susținere pentru reformele lansate de doamna Sandu în domeniul justiției și combaterii corupției și de toată susținerea Franței de a întări ancorarea integrării europene a Republicii Moldova”, a declarat Jean Yves Le Drian.

Totodată, oficialul a spus că Franța și Uniunea Europeană vor fi alături de Republica Moldova.

„Franța se angajează ferm alături de dumneavoastră. Susținem eforturile formatului 5+2 pentru a ajunge la o soluție durabilă și justă a conflictului din regiunea transnistreană”, a subliniat ministrul de Externe al Franței, precizând că a venit la Chișinău pentru a aduce un mesaj francez-european foarte clar de susținere.

Amintim că, ministrul Jean Yves Le Drian efectuează astăzi o vizită în Republica Moldova, la invitația lui Nicu Popescu. El va mai avea întrevederi cu Președintele Maia Sandu și Prim-ministrul Natalia Gavrilița.

Cristina Gurez

Share