Nicu Popescu: R. Moldova rămâne fermă în promovarea înţelegerii interetnice şi adoptă măsuri pentru cultivarea memoriei Holocaustului

Nicu Popescu: R. Moldova rămâne fermă în promovarea înţelegerii interetnice şi adoptă măsuri pentru cultivarea memoriei Holocaustului

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a avut o întrevedere la MAEIE cu directorul pentru Rusia și Afaceri Eurasiatice al Comitetului Evreiesc American, dr. Sam Kliger.

Oficialii au discutat despre modul în care organizația poate juca un rol activ în facilitarea dialogului nostru cu SUA și Statul Israel. Împreună cu interlocutorul am subliniat importanța colaborării strânse în promovarea valorilor democratice și a drepturilor omului, precum și în combaterea antisemitismului și promovarea culturii memoriei și a toleranței în Republica Moldova și în întreaga regiune.

„Am vorbit și despre subiecte actuale ale interacțiunii cu comunitățile evreiești, inclusiv aniversarea a 120 de ani de la Pogromul de la Chișinău. În context am reiterat angajamentul guvernului Republicii Moldova de a onora memoria victimelor și de a promova și proteja moștenirea evreiască din țara noastră.

Republica Moldova rămâne fermă în promovarea înţelegerii interetnice şi adoptă măsuri pentru cultivarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului şi altor forme de xenofobie sau intoleranţă bazate pe criterii etnice, religioase sau de altă natură. Vom înlesni cunoașterea lecțiilor istoriei, care nu trebuie repetate” – a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Share