Nicu Popescu, la discuție cu miniștrii de externe din cadrul NB8

Nicu Popescu, la discuție cu miniștrii de externe din cadrul NB8

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit la Chișinău o delegație de miniștri de externe din cadrul formatului Nordic-Baltic 8 (NB8), care cuprinde Letonia, Suedia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Lituania și Norvegia.

Întrevederea a fost o oportunitate valoroasă de a discuta despre parcursul european al țării noastre și despre progresele semnificative din acest domeniu, descrise în contribuția Republicii Moldova la Raportul de Extindere al UE.

„Ne-am referit, de asemenea, la modalitățile de consolidare a dialogului bilateral, inclusiv în domeniul economic. Am reiterat că piața noastră este una sigură iar noi suntem foarte deschiși către toate companiile europene care doresc să investească în Republica Moldova. La rândul nostru, și noi suntem gata să exportăm mai multe produse pe piața europeană, în special în contextul în care urmează să semnăm acordul comercial cu Asociația Europeană de Liber Schimb (EFTA).

Președinția Suedeză a Consiliul UE, Președinția Islandei a Consiliul Europei, precum și Coordonarea grupului NB8 de către Letonia, dar și găzduirea la Chișinău a celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene reprezintă evenimente de importanță majoră care ne apropie de UE.

La final, le-am mulțumit omologilor mei pentru faptul că țările lor sunt alături de cetățenii Republicii Moldova și ne sprijină ferm în parcursul nostru european.” – a spus oficialul moldovean.

Declarație comună poate fi accesată în următorul link: https://bit.ly/40KA65Q.

Share