Nicu Popescu a discutat cu Președintele Parlamentului din Luxemburg: „Am discutat procesul de aderare la UE”

Nicu Popescu a discutat cu Președintele Parlamentului din Luxemburg: „Am discutat procesul de aderare la UE”

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o întâlnire cu Fernand Etgen, președintele legislativului din Luxemburg, informează OFICIAL.

Ministrul și-a exprimat interesul pentru impulsionarea cooperării interparlamentare în contextul agendei noastre accelerate de aderare la Uniunea Europeană.

„Am remarcat evoluția constantă a dialogului în perioada celor trei decenii de la stabilirea relațiilor diplomatice precum și perspectivele extinderii cooperării moldo-luxemburgheze atât în plan politic, cât și în mai multe domenii, printre care cele din sectorul comercial-economic, financiar-bancar, mediu ambiant, turism și afaceri interne.

Am discutat cu domnul președinte al Camerei Deputaților și despre procesul nostru de aderare la UE, agenda de reforme interne din țara noastră, problematica securității regionale ca urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei și fortificarea interacțiunii sectoriale între țările noastre, invitându-i pe parlamentarii luxemburghezi să viziteze Moldova pentru a continua discuțiile fructuoase de fortificare a dialogului bilateral”, spune Popescu.

Share