Nicolae Timofti participă la summit-ul șefilor de state și guverne SEECP

Nicolae Timofti participă la summit-ul șefilor de state și guverne SEECP

Președintele Nicolae Timofti participă la summit-ul șefilor de state și guverne SEECP (Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est ) care are loc la Tirana, Albania, în perioada 25-26 mai.

Cu ocazia acestei vizite, Nicolae Timofti va avea și o întrevedere oficială cu președintele Republicii Albania, Bujar Nishani.

Din delegația oficială a Republicii Moldova fac parte Ion Păduraru, secretarul general al Aparatului Președintelui, Vlad Țurcanu, consilierul președintelui pentru Comunicare Publică, Iulian Grigoriță, consilier pentru Politică Externă și Integrare Europeană, Tudor Ulianovschi, viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene și ambasadorul Republicii Moldova la Tirana, Alexandru Prigorschi.

Precizăm că, SEECP (South-East European Cooperation Process) este o structură de cooperare regională,  înfiinţată în 1996, la iniţiativa Bulgariei, care a dorit să pună bazele unei noi forme de cooperare, după apariţia noilor state pe teritoriul fostei Iugoslavii. Obiectivele de bază ale cooperării regionale în cadrul SEECP includ consolidarea securității și a situației politice, intensificarea relațiilor economice și de cooperare în domeniul resurselor umane, democrație, justiție, și lupta împotriva activităților ilegale. Din cadrul acestei organizații fac parte Albania, Bulgaria, Grecia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, România, Serbia, Turcia; Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Republica Moldova, Muntenegru şi Slovenia.

Doina Secrieru

Share