Natalia Gherman a avut o întrevedere cu omologul estonian, Marina Kaljurand

Natalia Gherman a avut o întrevedere cu omologul estonian, Marina Kaljurand

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut luni, 28 septembrie, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Estonia, Marina Kaljurand, în marja celei de-a 70-a sesiune a Adunării Generale a ONU.

În cadrul întrevederii, oficialii au apreciat dinamica relaţiilor bilaterale din ultimii ani, în special în domeniul integrării europene. De asemenea, au fost menţionate primele rezultate ale procesului de implementare a Acordului de Asociere RM-UE, inclusiv Zona de Comerţ Liber. În context, şefa diplomaţiei de la Chişinău a menţionat eficienţa modelului estonian de monitorizare a implementării Acordului de Asociere, care a fost preluat şi aplicat de autorităţile  de la Chişinău.

În aceeaşi ordine de idei, ministrul Natalia Gherman a adus mulţumiri pentru asistenţa de dezvoltare oferită de către Guvernul Estoniei R. Moldova şi pentru disponibilitatea de a împărtăşi bunele practici şi experienţa estonă în domenii precum guvernarea electronică, sănătatea, dezvoltarea rurală etc.
La rândul său, ministrul Marina Kaljurand a reiterat faptul că Estonia susţine angajamentele autorităţilor R. Moldova în procesul de integrare europeană şi în implementarea reformelor necesare, în mod special în domeniile de interes major.

 

 

Doina Secrieru

Share