Natalia Gavrilița: Mi-aș dori foarte mult să văd cât mai multe familii de moldoveni din diaspora care revin acasă

Natalia Gavrilița: Mi-aș dori foarte mult să văd cât mai multe familii de moldoveni din diaspora care revin acasă

Care este cartea preferată a prim-ministrului Natalia Gavrilița și ce cărți îi citește fiului său? Cum a ajuns să facă studii liceale în SUA ? Ce reforme va face Guvernul Gavrilița în domeniul educației? La aceste și multe alte întrebări a răspuns premierul Natalia Gavrilița, în cadrul unei discuții cu tinerii care participă la Tabăra DOR 2021.

„Mi-aș dori foarte mult să văd cât mai multe familii de moldoveni din diaspora care revin acasă pentru un trai mai bun, pe care țara noastră să îl poată asigura, la toate nivelurile. Ne dorim să avem grădinițe și școli prietenoase copiilor. Studii tehnice și universitare de calitate, care să fie recunoscute în toată lumea. Adulții de până acum au ignorat mult timp sistemul educațional. Acesta trebuie să devină pepiniera de creștere a tinerilor siguri de ei, tinerilor rezilienți și responsabili. Și nicidecum un spațiu care naște frici și insecurități”, le-a spus Natalia Gavrilița tinerilor.

Programul DOR se desfășoară sub patronajul Prim-ministrului Republicii Moldova, prin intermediul Biroului Relații cu Diaspora (BRD), și este destinat copiilor și tinerilor din diasporă, originari din Republica Moldova stabiliți peste hotare dar și celor din Republica Moldova.

DOR are misiunea de a sensibiliza copii și tinerii din generația a doua de migranți privind păstrarea identității culturale, naționale și respectiv, de a crea legături emoționale cu țara de baștină, Republica Moldova.

Până în prezent, Programul s-a desfășurat pe parcursul a șapte ediții, la care au participat sute de tineri stabiliți cu părinții în mai multe țări ale lumii.

Cristina Pendea

Share