Năstase: Veste bună! Proiectul de lege ce prevede posibilitatea încheierii contractului direct dintre furnizorul de apă și consumatori a fost votat

Năstase: Veste bună! Proiectul de lege ce prevede posibilitatea încheierii contractului direct dintre furnizorul de apă și consumatori a fost votat

„O veste bună pentru consumatori! Proiectul de lege ce prevede posibilitatea încheierii contractului direct dintre furnizorul de apă și consumatori a fost votat în prima lectură! Este o realizare a echipei Platformei Demnitate și Adevăr din Consiliul municipal Chișinău și a celei din Parlamentul țării”. Despre aceasta a anunțat Andrei Năstase, președintele Platformei DA, șeful fracțiunii partidului din Consiliul Municipal Chișinău, informează OFICIAL.

Năstase a spus că l-a promovat în calitate de președinte al formațiunii, împreună cu deputații și consilierii municipali, după o expertiză temeinică a proiectului de lege, așteptat de sute de mii de consumatori din Chișinău și din întreaga țară.

„Împreună cu consilierii Platformei DA și am găsit consens în cadrul Consiliului municipal Chișinău privind oportunitatea modificării cadrului normativ existent, în special a Legii 303 cu privire la alimentarea cu apă și canalizare. În cadrul dezbaterilor proiectului în plenul parlamentului, acesta a avut o largă susținere din partea tuturor fracțiunilor parlamentare, urmând ca până la adoptarea în lectura a doua să se țină cont de propunerile constructive ale deputaților. Modificarea legii 303 va permite încheierea contractelor directe cu consumatorii, astfel încât cetățenii să achite doar volumul de apă consumat, nu și pierderile uriașe din sistem trecute în mod abuziv în facturile oamenilor. De asemenea, furnizorul va achita instalarea contoarelor care permit citirea la distanță, lucru ce va facilita activitatea operatorului și va exclude necesitatea accesului în locuințele consumatorilor”, a mai spus Năstase.

Cristina Gurez

Share