Năstase, la Strasbourg: Am prezentat la aceste întâlniri nu doar propriile poziții și atitudini, ci și voința cetățenilor

Năstase, la Strasbourg: Am prezentat la aceste întâlniri nu doar propriile poziții și atitudini, ci și voința cetățenilor

Președintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, al Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, dar și al Partidului Liberal Democrat din Moldova, sunt de două zile la Strasbourg, unde au avut mai multe întrevederi cu oficiali europeni.

După cum informează Oficial, într-o postare pe o rețea de socializare, Andrei Năstase a scris că „a venit timpul să aducă la cunoștință primele informații despre activitățile desfășurate acolo”.

„După două zile de întrevederi productive cu  Donald Tusk, Presedintele Consiliului European, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Apărare,
Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Thorbjorn Jangland, Secretarul General al Consiliului Europei, putem spune cu tărie că suntem pe drumul cel bun, că oficialii europeni de primă mărime sunt hotărâți să întreprindă toate măsurile ce se impun pentru a opri derapajele antidemocratice ale regimului de la Chișinău. Independența justiției, respectarea deplină a drepturilor electorale, adică validarea alegerilor perfect legale din capitală, stoparea instaurării unui regim autoritar, scoaterea instituțiilor din captivitate au fost subiectele fierbinți pe care le-am abordat în cadrul tuturor întrevederilor”, a precizat el.

Totodată, Andrei Năstase a menționat că au prezentat la aceste întâlniri nu doar propriile poziții și atitudini, dar și voința cetățenilor.

„Voința cetățenilor care i-au mandatat în Piața Marii Adunări Naționale în cadrul protestelor organizate de opoziția pro europeană și antioligarhică. În acest sens, am înmânat înalților demnitari Rezoluția votată de zeci de mii de oameni nemulțumiți de tentativa de instaurare în țara noastră a unui stat polițienesc. Esențială pentru toți a fost înțelegerea faptului că prin nevalidarea alegerilor, prin furtul votului popular guvernarea oligarhică de la Chișinău s-a discreditat iremediabil. În același timp ne-am asigurat că apucăturile dictatoriale ale lui Plahotniuc și minciunile lui tirajate în capitalele europene nu vor mai fi tolerate. Dimpotrivă, orice deviere de la normele democratice va fi taxată cu toată determinarea”, a mai scris Năstase.

Mihaela Rotari

Share