Năstase: Există tendințe ca după alegeri primarii să-și schimbe culoarea politică

Năstase: Există tendințe ca după alegeri primarii să-și schimbe culoarea politică

Fruntașii Platformei Demnitate și Adevăr (DA), astăzi, au făcut un apel către primari, odată cu alegerea noii clase politice în Republica Moldova, informează OFICIAL.

Andrei Năstase a spus că există tendințe ca după alegeri – atunci când se schimbă ponderea în Parlament, Guvern sau alte entități administrative – primarii să-și schimbe culoarea politică.

„Apelul nostru este ca primarii să-și păstreze același angajamente pe care le-au făcut oamenilor și mai puțin să treacă dintr-o tabără în alta, fenomen pe care l-am avut pe parcursul a 30 de ani”, a declarat Năstase.

În momentul dat, a adăugat fruntașul Platformei, oamenii stau cu mâna pe valizele locale și nu știu unde să meargă: „Noi îi încurajăm pe toți, atât pe cei de la Platforma DA, cât și pe cei de la PAS, PD, PLDM, PSRM, etc. – rămâneți alături de oamenii din comunitățile dumneavoastră”.

La rândul său, Dinu Plîngău, președinte interimar al Platformei, a spus că împreună cu Andrei Năstase vor face un tur prin Republica Moldova. „În primul rând să pregătim Congresul din septembrie, în al doilea rând – să discutăm cu autoritățile publice locale, să facem presiuni pe descentralizare, pe autonomie locală. Astfel încât, autoritățile locale să nu depindă de voința guvernanților atunci când este vorba de reparat o grădiniță sau casă de cultură. În scurt timp ne vedem în teritoriu și vom avea un proiect amplu de țară prin care să promovăm descentralizarea și autonomia locală”, a conchis Plîngău.

Mihaela Conovali

Share