Năstase, după întrevederea cu Michalko: Am adus și un șir de argumente în favoarea unui guvern anticriză

Năstase, după întrevederea cu Michalko: Am adus și un șir de argumente în favoarea unui guvern anticriză

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko. Potrivit lui Năstase, discuția au fost cu privire la situația social-politică din Republica Moldova, informează OFICIAL.

„Alegerile anticipate și tentativele de creare a unui nou guvern au fost principalele problemele discutate”, evidențiază liderul Platformei.

La fel, Năstase declară că a susținut ideea că Platforma DA optează pentru alegeri parlamentare anticipate și a prezentat riscurile rămânerii actualului guvern demisionar sau instalării unui guvern PSRM-ȘOR.

„Am adus și un șir de argumente în favoarea unui guvern anticriză, de profil european, anticorupție, care să depășească criză generalizată și să pregătească țara pentru alegeri. Am amintit că noi optăm pentru alegeri parlamentare anticipate în condiții de maximă legalitate, libertate și corectitudine, iar asumarea guvernării de către Platforma DA a apărut în contextul pericolului învestirii unui guvern Șor-Dodon. Soluția noastră este de natură să împiedice instalarea unui guvern al majorității parlamentare PSRM-Șor, și, pe cât posibil să evităm haosul și blocajul constitutional”, scrie Năstase, pe o rețea socială.

La rândul său Peter Michalko, după cum spune Năstase, a afirmat că „este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului. Este important să fie luată în considerare și voința poporului, peste 70% dintre cetățeni își doresc alegeri anticipate. Este important ca Republica Moldova să aibă Guvernul funcțional, un Parlament de încredere. Și noi preferăm parteneri de încredere”.

Mihaela Conovali

Share