Ion Ceban, despre decizia CNESP: „APL nu poate asigura capacitatea de 50% de umplere a transportului public”

Ion Ceban, despre decizia CNESP: „APL nu poate asigura capacitatea de 50% de umplere a transportului public”

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, consideră că unele decizii ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) trebuie reevaluate.

În cadrul unei conferințe de presă, Ion Ceban, s-a referit la decizia CNESP prin care capacitatea de pasageri în transportul public să fie de 50%, dar și alte decizii privind HORECA, centrele comerciale și piețele.

„Am avut experiențe de diferite tipuri. Am vorbit cu reprezentanții Guvernului, am expus poziția APL și noi nu vom lua o decizie în acest sens. În scurt timp, sper să reevaluăm la nivel local și central decizia. Aș vrea ca abordarea să fie corectă și pragmatică cu participarea experților locali și să avem o analiză a ceea ce se întâmplă și să nu luăm decizii pripite”, menționează Ceban.
Primarul a spus că APL nu poate asigura capacitatea de 50% de umplere a transportului public.

„Am încercat să facem această capacitate de 60% pe parcursul 2020. Am scos efectivul maxim de transport pe rute. Restricțiile impuse a diminuat numărul de maxi-taxiuri în mun. Chișinău. În condițiile în care transportul public va avea restricții și asta va viza direct pe cei cu maxi-taxi, dacă vor fi amendați, ei își vor suspenda activitatea”, a mai spus Ion Ceban.

De asemenea, primarul a menționat că în perioada carantinei totale din anul trecut, când s-a decis ca călătoria cu transportul public în Capitală să fie gratuit, Primăria a pierdut zeci de milioane de lei și nimeni nu i-a întors, iar Primăria așteaptă ca Guvernul să-i reîntoarcă.

Cristina Parfeni

Share