Moțiune depusă de „Pro Moldova” la Parlament. Se clatină fotoliul a trei miniștri?

Moțiune depusă de „Pro Moldova” la Parlament. Se clatină fotoliul a trei miniștri?

Partidul „Pro Moldova” cere demiterea a trei miniștri din actualul Guvern. Este vorba despre Dumitru Budianschi – ministru al Finanțelor, Viorel Gherciu – ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Sergiu Gaibu – ministrul Economiei, informează OFICIAL.

„Pro Moldova” a elaborat o moțiune simplă care va fi depusă, astăzi, la Secretariatul Parlamentului.

„După 10 luni ale actualului Guvern, vedem că anul 2022 poate fi anul eșecului economic, având în vedere situația actuală”, a declarat Boris Foca, președintele interimar al formațiunii, în cadrul unui briefing de presă.

„Cetățenii așteaptă fapte concrete și rezultate, nu promisiuni și minciuni. Acest Guvern nu este interesat de ce se întâmplă în Republica Moldova. Acestui Guvern nu-i pasă dacă este un mediu de afaceri capabil să urnească economia din loc, dacă sunt locuri de muncă, dacă tinerii au oportunități…”, a mai spus el.

Potrivit „Pro Moldova”, această moțiune este un semnal că guvernarea actuală duce țara într-o direcție greșită.

„Domeniul economic în Guvern a ajuns pe mâna unor funcționari nepotriviți, lipsiți de viziune strategică și depășiți total de complexitatea problemelor”, a subliniat Boris Foca.

„Pro Moldova” a cerut inițierea de urgență a procedurii de demitere a celor trei miniștri. De asemenea, formațiunea a făcut o serie de propuneri pentru îmbunătățirea situației economice a țării și cetățenilor.

Totodată, conducerea formațiunii a precizat că, dacă nu vor fi auziți, își rezervă dreptul să iasă din nou la protest.

Share