Monica Babuc: Partidul Democrat este un promotor fidel al parcursului european al Republicii Moldova 

Monica Babuc: Partidul Democrat este un promotor fidel al parcursului european al Republicii Moldova 

Președintele interimar al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Monica Babuc a avut astăzi o întrevedere cu noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, informează OFICIAL. 

Monica Babuc l-a felicitat pe Kent D. Logsdon cu ocazia începerii mandatului în țara noastră, dorindu-i mult succes în activitate și menționând importanța dezvoltării în continuare a parteneriatului strategic dintre R. Moldova și SUA.

Interlocutorii au discutat despre situația curentă de securitate în regiune, crizele cu care se confruntă țara noastră urmare a războiului din Ucraina, în special criza energetică, economică și gestionarea fluxului de refugiați.

În context, oficialii au accentuat importanța consolidării eforturilor tuturor forțelor politice și a societății civile în vederea depășirii provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova și în asigurarea parcursului european al țării noastre, mai cu seamă acum când am obținut statutul de stat candidat de aderare la Uniunea Europeană.

„Partidul Democrat este un promotor fidel al parcursului european al Republicii Moldova și vom depune și în continuare toate eforturile pentru atingerea obiectivului nostru strategic – aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat președintele interimar al PDM.

Monica Babuc a exprimat gratitudine și recunoștință SUA și poporului american pentru susținerea constantă oferită Republicii Moldova de-a lungul anilor în consolidarea democrației și a statului de drept, precum și pentru asistența financiară acordată pentru implementarea diferitor programe în beneficiul cetățenilor noștri.

Share