Monica Babuc – la raport: Suntem conștienți de multitudinea de necesități și probleme

Monica Babuc – la raport: Suntem conștienți de multitudinea de necesități și probleme

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în cadrul unei conferințe de presă, a prezentat rezultatele activității pentru anul 2018.

„Am încercat, în acest an, să facem tot posibilul să răspundem la problemele societății. Ceea ce ține de domeniul educației, atunci putem spune că, din acest an, învățătorii din ciclul primar au revenit la o normă didactică de 18 ore, un lucru foarte important. Totodată, au fost implementate programe duale pentru formarea educatorilor din grădinițe. În același timp, în acest an, toți profesorii din clasa I au fost dotați cu peste 1656 de tablete. Așa cum am mai spus: educația digitală face parte din priorități. Un obiectiv foarte important este incluziunea și participarea tuturor copiilor în cadrul sistemului educațional. Prin urmare, au fost elaborate și 3 manuale digitale pentru clasele de liceu. La fel, a fost lansat proiectul „Clasa viitorului””, a declarat Babuc.

În același timp, ministrul s-a referit la domeniul culturii. „Cred că, acest domeniu este indispensabil. Am vorbit de multe ori că, evenimentele pe care le-am petrecut de-a lungul anilor s-au soldat cu rezultate notorii: covorul național, mărțișorul, colindatul în ceata de bărbați etc. Eforturile noastre nu sunt întâmplătoare. În acest fel, au fost aprobate 11 hotărâri de Guvern cu privire la edificarea unor monumente de care suntem mândri”, a precizat ea.

La capitolul tineret și sport, Babuc s-a referit la importanța susținerii tinerei generații.

„Am fost alături de tineri și de sportivi și în acest an. Am înțeles că tineretul reprezintă sursa de regenerare a fiecărei națiuni. Ne bucurăm că, activitățile pentru tineri constituie niște puncte de reper serioase în aceea cum vede statul domeniul tineretului. În acest an, au fost desfășurate 15 forumuri ale consiliilor raionale ale tineretului. Din anul viitor, începem o muncă de 2 ori mai dificilă. Suntem conștienți de multitudinea de necesități și probleme”, a conchis Babuc.

Mihaela Conovali

Share