Monica Babuc: Investițiile în educație sunt cele mai importante și trebuie să ne unim cu toții eforturile pentru a duce la bun sfârșit reformele începute

Monica Babuc: Investițiile în educație sunt cele mai importante și trebuie să ne unim cu toții eforturile pentru a duce la bun sfârșit reformele începute

Președintele interimar al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Monica Babuc a vizitat Liceul Teoretic „Alexandru Agapie” din satul Pepeni, raionul Sângerei, redeschis după reparație capitală. Edificiul instituției de învățământ a fost renovat și modernizat cu sprijinul Băncii Mondiale în cadrul Proiectului ”Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM), informează OFICIAL.

În marja proiectului PRIM, extensia datată cu 2017, anul aflării în mandat de ministru al Educației Culturii și Cercetării a Monicăi Babuc, Liceul Teoretic „Alexandru Agapie” din Pepeni, Sângerei a fost selectat printre alte instituții de educație din țară pentru a fi renovat. În acest scop au fost alocate circa 13 milioane de lei, care au permis reparația acoperișului, a sistemului de încălzire și apeduct, a grupurilor sanitare, sălilor de sport și de clasă. Astfel instituția a fost reparată și dotată cu tot necesarul pentru desfășurarea unui proces educațional de calitate: de la mobilier nou și tehnică performantă până la materiale pentru lucrări practice și utilaje pentru educația tehnologică.

Liderul PDM a felicitat cadrele didactice și elevii pentru condițiile bune de studii pe care le au acum, menționând că educația trebuie să fie o prioritate pentru orice guvernare.

„Investițiile în educație sunt cele mai importante și trebuie să ne unim cu toții eforturile pentru a duce la bun sfârșit reformele începute în acest domeniu. Fără o educație de calitate, nu putem vorbi despre dezvoltarea noastră ca stat”, a spus dna Babuc.

Precizăm că, în Liceul Teoretic „Alexandru Agapie” din Pepeni, Sângerei, activează 64 de pedagogi și își fac studiile 740 de elevi. Școala are o istorie de 170 de ani, fiind creată în anul 1863.

Share