Fost membru PAS anunță despre lansarea unei platforme civice alternative actualei guvernări

Fost membru PAS anunță despre lansarea unei platforme civice alternative actualei guvernări

Oleg Cernei, consilier raional la Sângerei și consilier local la Pepeni, câteva săptămâni în urmă, și-a anunțat retragerea din partidul de guvernare – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), iar acum anunță că despre lansarea unei platforme civice – alternativă actualei guvernări.

Politicianul a explicat situația creată cu Igor Grosu, Președintele Parlamentului, și paza de corp.

„Noi am fost colegi la Facultatea de Istorie… Noi nu știam că am fost filmați…Și eu prietenește i-am spus – „domnul Grosu, așa om mic – atâta pază”, și el tot în glumă a spus – „ia măsuri, dă-i afară!”… Într-adevăr era un microbuz cu 9 bodyguarzi, vreo 5 înainte veniți și 4 cu domnul Grosu. Erau 4 mașini de poliție, 8 colaboratori de poliție… Mi se pare exagerat!”, a declarat el, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Totodată, consilierul a spus că n-a fost dat afară din partid, ci realmente și-a suspendat calitatea de membru al PAS.

„Eu într-adevăr mi-am suspendat calitatea de membru. Eu sunt implicat într-un proiect transfrontalier finanțat de Uniunea Europeană – va fi construit un drum în raionul Sângerei. Eu nu am dreptul să fiu membru de partid în acest proiect”, a precizat el.

Oleg Cernei, în context, a anunțat că, imediat după 9 mai curent, va fi lansată o mișcare civică – Platforma Acțiunii Sociale, care va fi formată din personalități politice și va fi în susținerea tuturor acțiunilor Președintelui Maia Sandu.

„Va fi pe centru-dreapta. Maia Sandu e cel mai credibil politician. Maia Sandu înseamnă PAS. PAS se duce în jos, iar pe centru-dreapta nu este o formațiune alternativă și astfel apare necesitatea unei alternative”, a menționat politicianul.

Potrivit spuselor sale, la moment există discuții între oameni „foarte serioși”, inclusiv membri ai fostului Bloc ACUM.

„Eu am spus că se va lansa, nu că voi face parte…”, a mai spus Cernei.

Amintim că, imediat după anunțul lui Oleg Cernei că și-a suspendat calitatea de membru al PAS, în presă au apărut informații că, de fapt, a fost exclus din partid.

tribuna.md

Share