Moloșag, despre prezența lui Godorog la Oficiul Avocatului Poporului: El era gata să facă voluntariat… Îmi asigură protecția

Moloșag, despre prezența lui Godorog la Oficiul Avocatului Poporului: El era gata să facă voluntariat… Îmi asigură protecția

Avocatul Poporului, Natalia Moloșag a făcut unele precizări cu privire la informațiile apărute în spațiul public despre angajarea unui fost deținut în cadrul Oficiului Avocatului Poporului, transmite OFICIAL.

Natalia Moloșag a spus că a fost avocatul lui Dumitru Godorog într-un dosar penal, în care el și-a recunoscut vina și și-a ispășit pedeapsa.

„Am fost responsabilă de reîncadrarea acestuia în perioada post-condamnare. În anul 2018 am realizat, în cadrul probațiunii, un suport de menținere în calitate de garant în cadrul de ispășire a pedepsei. Lipsa unui loc de muncă pentru persoanele care și-au ispășit pedeapsa în R. Moldova este unul din cele mai importante aspecte problematice cu care se confruntă persoanele după eliberare. Din 2018 i-am oferit posibilitatea să dețină un post de muncă de asistent în cadrul cabinetului avocatului Natalia Moloșag. Domnul s-a manifestat ca persoană punctuală, empatică, integră, care mereu dă dovadă de implicare și compătimire. Mi-am asumat acest lucru și consider că i-am dat o șansă acestei persoane la reabilitare, resocializare și reintegrare”, a spus Natalia Moloșag.

Totodată, Natalia Moloșag a spus că l-a contractat temporar până la încheierea evaluării Oficiului, cu titlu gratuit.

„Domnul era gata să facă voluntariat. Persoana nu a fost implicată în activitatea mandatului Avocatului, nu a avut acces la date cu caracter personal, competențe decizionale, a fost implicat strict ca personal tehnic și asigurându-mi deplasarea fizică, cât și protecția și integritatea”, a spus Moloșag.

De asemenea, Avocatul Poporului a spus despre numeroasele încălcări care le-a depistat în cadrul Oficiului și a menționat că persoanele vinovate vor fi trase la răspundere.

Cât privește demisia din funcție, Natalia Moloșag a spus că va precăuta posibilitatea demisiei doar după ce se va termina controlul și toate organele de control și drept se vor expune asupra acestuia.

„Demisia mea nu va ține de ceea ce a apărut în spațiul public ca informație denigratoare și că aș fi admis încălcarea obligațiilor mele în calitate de conducător sau că aș fi admis o încălcare a obligațiilor mele de mandat, dar pentru că credibilitatea instituției va fi afectată pe plan intern și extern”, a mai spus Moloșag.

Cristina Parfeni

Share