„MoldovaLand” – în locul fostului Stadion Republican! Ilan Șor: Vom aduna semnături

„MoldovaLand” – în locul fostului Stadion Republican! Ilan Șor: Vom aduna semnături

Ilan Șor, președintele Partidului „Șor”, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre poziția fracțiunii referitor la vânzarea Stadionului Republican Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA), transmite OFICIAL.

„Cu părere de rău, ceea ce se întâmplă astăzi este o provocare a guvernării. Toți știm ce semnifică stadionul pentru chișinăuieni – este un loc de nostalgie, aici au fost primele lacrimi, prima fericire, primul câștig și prima pierdere. Anul trecut am venit cu o inițiativă pentru a construi pe acest teritoriu un parc de distracții pentru copii”, a declarat Ilan Șor.

În cadrul conferinței, președintele formațiunii s-a adresat către Ambasada Statelor Unite ale Americii.

„Noi vă respectăm și vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru Moldova în acești ani, însă voi nu locuiți în țara noastră și nu cunoașteți ce semnifică stadionul pentru cetățeni. Iar acum, când, conducerea încearcă să vă ofere acest teritoriu, provoacă o reacție negativă a moldovenilor la adresa dumneavoastră, cu toate că într-adevăr ați luptat mult pentru dreptate și ați ajutat țara noastră. Noi suntem de acord ca voi să construiți un nou consulat și Guvernul să vă ofere ajutor în acest sens, dar ceea ce astăzi se întâmplă în jurul Stadionului Republican se numește provocare, în primul rând către Ambasadă”, a subliniat liderul Șor.

Totodată, președintele partidului a făcut apel către Guvernul Republicii Moldova: „Îndemn conducerea să-și revizuiască decizia și să ne permită să realizăm proiectul nostru pentru cetățeni, care va aduce bucurie copiilor.”

„Astăzi voi discuta cu membrii fracțiunii „Șor” despre începerea strângerii semnăturilor chișinăuienilor pentru revizuirea hotărârii privind Stadionul Republican și construcția pe acest loc a parcului „MoldovaLand”, a precizat Șor.

Doina Buruiană

Share