Mișcarea obștească Uniunea Popular-Patriotică „Devlet” îndeamnă locuitorii UTA Găgăuzia să nu iasă la 30 iunie, curent, la vot

Mișcarea obștească Uniunea Popular-Patriotică „Devlet” îndeamnă locuitorii UTA Găgăuzia să nu iasă la 30 iunie, curent, la vot

Mișcarea obștească Uniunea Popular-Patriotică „Devlet” îndeamnă locuitorii UTA Găgăuzia să nu iasă la 30 iunie curent la vot, pe motiv că alegerile vor fi fraudate, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții mișcării au enumerat motivele pentru care cetățenii trebuie să stea acasă.

„Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei nu este una legală. În perioada ultimelor alegeri petrecute în Găgăuzia, această structură a admis grave încălcări în timpul scrutinelor. CEC a Găgăuziei trebuia realeasă, însă Irina Vlah nu a vrut să semneze dispoziția. Din acel moment, CEC a Găgăuziei nu și-a îndeplinit atribuțiile”, menționează aceștia.

Mai mult, Mișcarea a colectat 15 mii 180 de semnături pentru dizolvarea CEC a Găgăuziei: „Anume din cauza acestor ilegalități care sunt comise, Mișcarea Uniunea Popular-Patriotică „Devlet” a decis să creeze un grup de inițiativă și în timp de 3 săptămâni au fost colectate 15 180 semnături din toate regiunile autonomiei. Am făcut câteva adresări Adunării Populare cu o singură solicitare: să constate că CEC trebuie dizolvat și de constituit altă Comisie. Nu am primit nici un răspuns, iar CEC desfășoară campania electorală pentru alegerea Bașcanului Găgăuziei. Mai mult de atât, noi suntem convinși că CEC aparține unei singure persoane și pentru a avea prezență la vot, numărul votanților a fost redus cu 25 mii alegători”.

De asemenea, Mișcarea a menționat că nu va participa la alegeri și nu va înainta nici un candidat.

Amintim că, la 30 iunie 2019 locuitorii UTA Găgăuzia își vor alege Bașcanul.

Doina Secrieru

Share