Ministrul Popescu: Retragerea deplină şi necondiţionată de pe teritoriul RM a trupelor militare ruse rămâne prioritară

Ministrul Popescu: Retragerea deplină şi necondiţionată de pe teritoriul RM a trupelor militare ruse rămâne prioritară

Necesitatea retragerii depline şi necondiţionate de pe teritoriul Republicii Moldova a trupelor militare ruse şi a muniţiilor stocate în depozitele din Cobasna rămâne prioritară pentru Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu,  în cadrul întrevederii cu şeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii privind evoluţiile în procesul de reglementare transnistreană şi a măsurilor ce urmează a fi întreprinse în viitorul apropiat.

„Ministrul Nicu Popescu a subliniat că retragerea deplină şi necondiţionată de pe teritoriul Republicii Moldova a trupelor militare ruse şi a muniţiilor stocate în depozitele din Cobasna rămâne prioritară pentru Republica Moldova. De asemenea interlocutorii au fost solidari în faptul că procesul de utilizare/distrugere a muniţiilor depozitate la Cobasna trebuie să aibă loc sub supravegherea internaţională a  OSCE pentru maximă transparenţă şi finalitate, precum şi cu implicarea actorilor din formatul 5+2”, se spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Share