Când ar putea cetățenii să discute direct cu Premierul și vicepremierii

Când ar putea cetățenii să discute direct cu Premierul și vicepremierii

Cetățenii Republicii Moldova ar putea veni în audiență la Prim-ministrul R. Moldova, viceprim-miniștrii, la miniștri și conducătorii din subdiviziunile structurale, informează OFICIAL.

Un proiect de Hotărâre de Guvern a fost supus consultărilor publice de către Cancelaria de Stat.

Astfel, se propune ca audiența la Premierul țării, Maia Sandu, să se desfășoare în a treia zi de vineri a lunii curente, la viceprim-ministrul pentru reintegrare, Vasilii Șova – a doua zi de vineri a lunii curente, iar la viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, în a treia zi de vineri a lunii curente.

De asemenea, la miniștri și conducătorii autorităților administrative centrale – în prima și a treia zi a lunii curente. La secretarul general al ministerului, la secretarii de stat și adjuncții conducătorilor altor autorități administrative centrale în prima și a doua zi de luni a lunii curente.

La conducătorii și adjuncții conducătorilor subdiviziunilor structurale în fiecare zi de marți și joi, conform programului de lucru.

Înscrierea solicitanților pentru audiență la Premier și viceprim-miniștri se efectuează de către subdiviziunea sau persoana responsabilă de relațiile cu publicul în comun cu consilierii.

Se recomandă conducătorilor autorităților administrației publice locale de nivelul I și II să stabilească audiența cetățenilor în fiecare zi de luni a lunii curente.

Conducătorii ministerelor și altor autorități administrative centrale și administrative din subordinea ministerelor vor ține la un control strict evidența și examinarea petițiilor, precum și respectarea programului de audiență și vor lua sistematic în dezbatere rezultatele examinării petițiilor și primirii cetățenilor în audiență, prezentând Guvernului informația anuală, până la 20 ianuarie a anului ce urmează după anul gestionar.

Cristina Parfeni

Share