Ministrul Popescu: Miza politicii externe este păstrarea unui calm în jurul țării noastre, dar și în interiorul ei

Ministrul Popescu: Miza politicii externe este păstrarea unui calm în jurul țării noastre, dar și în interiorul ei

Până la sfârșitul anului, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu va avea mai multe vizite pentru hotare pentru a promova Republica Moldova, transmite OFICIAL.

În cadrul unei sesiune de întrebări răspunsuri cu jurnaliștii, Nicu Popescu a spus că miza politicii externe este păstrarea unui calm în jurul țării noastre, dar și în interiorul ei.

„Noi trăim într-o zonă geopolitică complicată. Întreaga vecinătate estică și celelalte state ale Parteneriatului Estic (PaE) vedem că trec prin situații de crize acute. Și R. Moldova trece și ea prin situații complicate. Miza politicii externe este să păstrăm acest calm în jurul țării și în interiorul ei. O primă prioritate este integrarea în UE, am reușit în acest an să deblocăm relațiile și să le intensificăm cu UE. Avem un dialog intens cu România, proiecte comune, avem un dialog bun cu Ucraina, SUA, statele membre ale UE. Avem un dialog calm și pragmatic cu Federația Rusă”, a spus Nicu Popescu.

Ministrul a spus că mâine merge la Stockholm, iar până la sfârșitul anului va avea vizite la Berlin, Budapesta și Bruxelles pentru Summitul PaE.

Cristina Parfeni

Share