Ministrul Popescu, în ședință cu șefii misiunilor diplomatice moldovene în străinătate

Ministrul Popescu, în ședință cu șefii misiunilor diplomatice moldovene în străinătate

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a desfășurat o videoconferință cu șefii misiunilor diplomatice moldovene în străinătate, în cadrul căreia s-a referit la necesitatea mobilizării suportului extern pentru gestionarea eficientă a fluxurilor de refugiați ajunși în Republica Moldova ca urmare a războiului din Ucraina, informează OFICIAL cu referire la un comunicat de presă.

„Am discutat și despre coordonarea cât mai eficientă a eforturilor comune cu partenerii străini în vederea realocării refugiaților spre țările care și-au comunicat disponibilitatea de a le oferi ajutor în actuala criză umanitară din regiune” – a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

În cadrul discuției, diplomații s-au referit la necesitatea identificării suportului bugetar direct pentru asigurarea rezilienței economice, precum și la posibilitatea de a reorienta exporturile, în special de mere, spre piețe alternative.

„După depunerea cererii noastre de aderare la Uniunea Europeană, știm foarte bine că avem multe teme pe acasă pe care trebuie să le realizăm pe plan intern în sprijinul cursului ireversibil în spațiul european” – a punctat ministrul Nicu Popescu.

Cristina Gurez

Share