Ministrul Educației: Este ultima ce mi-aș dori eu, să renunțăm la examenele de bacalaureat din acest an

Ministrul Educației: Este ultima ce mi-aș dori eu, să renunțăm la examenele de bacalaureat din acest an

Este ultimul lucru, pe care mi l-aș dori eu – să renunțăm la examenele de bacalaureat din acest an. Ministerul va examina mai multe scenarii cu privire la desfășurarea examenelor. Aceasta a declarat, astăzi, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

„Nici Republica Moldova, nici alte state, nu au fost pregătite suficient pentru a face față. Noi am elaborat pe parcurs un set de documente care vin să ajute sistemul educațional pentru învățarea la distanță. Această schimbare nu este ușor de gestionat. 92% sunt antrenați în procesul de învățare la distanță”, a mai adăugat ministrul.

Prin urmare, Șarov a spus că recuperarea se va produce, chiar dacă nu se va reuși tot. „Vom reuși recuperarea acestor ore. Este mai complicat pentru studenții care au de susținut examene, ei timp nu vor mai avea”, a precizat ministrul.

Totodată, Șarov s-a adresat cadrelor manageriale – „să nu facă presiune asupra educatorilor și profesorilor. Prioritate este sănătatea”.

Dacă vor învăța sau nu elevii pe timp de vară, Șarov a spus: „Noi nu vedem o problemă dacă va fi prelungită vacanța de pe data de 24 mai. A recupera noi oricând vom putea reuși”.

Șarov s-a adresat și părinților în aceeași conferință de presă: „Înțelegem că peste noapte ați devenit cadre didactice, doar împreună vom duce la bun sfârșit această sarcină importantă”.

Mihaela Conovali

Share